Борисов след разпита: Не съм купувал кюлчета! Докато падна, така ще бъде…

Борисов след разпита: Не съм купувал кюлчета! Докато падна, така ще бъде…

Разпитът на бившия премиер Бойко Борисов в полицията бе кратък. На излизане от полицията той заяви, че е бил разпитван за това как е поддържал високите доходи на българите, докато е бил на власт, както и да държи най-ниската цена на газта и тока години наред.

По информация на Bulgaria ON AIR председателят на ГЕРБ е дал показания в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ заради снимките от спалнята му с кюлчета злато и пачки в евро.

Поводът е сигнал на гражданската организация БОЕЦ.

„Как съм успял да вкарам България в Банковия съюз, как сме се справили най-добре в Европа с миграцията… Нито съм купувал кюлчета, нито съм притежавал каквото и да било. Извикаха ме по телефона. Така ще бъде докато падна“, посочи бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе на разпит в Главна дирекция ”Национална полиция”. Това потвърди пред журналисти вътрешният министър Бойко Рашков, след като по-рано бившият премиер публикува видео в профила си, че си тръгва от разпит.

”Да, вярно е. И това е съвсем нормално. Най-накрая този човек трябва да бъде на разпит, за да каже има или няма евро пачки в нощното му шкафче, имало ли е или е нямало златни кюлчета. Аз и онзи ден отбелязах, че доверието в нашата прокуратура липсва, тя прекрати проверката, много добре знаете – прокурорът, който беше натоварен с тази задача, заяви открито, че не може да се работи повече. Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай. Така че този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, че е поставила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже, заснела ги е и е заминала. И по такъв начин целта е да бъде злепоставен”, коментира Рашков.

Мисля, че е редно бившият премиер да бъде така добър да дъдейства на органите за разследване да открием Мата Хари, да я подложим на законосъобразен разпит и да изясним и чрез нея дали това е вярно – дали е направила това, кога го е направила. Съвсем законосъобразно е това да се направи. Ние не знаем той дали е разпитвам или не е, какво е казал. Той не е разпитван при предившната проверка, която прокуратурата е отказала да довърши, каза той.

Днес е била на разпит и неговата пиарка Севи (бел.авт. – Севделина Аранудова). Струва ми се и нейният съпруг, допълни той.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.