Борисов ще се ваксинира, въпреки че преболедува Covid

Бойко Борисов ще се ваксинира срещу COVID-19, въпреки че преболедува коронавируса. За това решение на премиера са съобщили от Министерския съвет.

Премиерът вярва в науката и ще си сложи ваксина, категорични са от правителството. Борисов ще обяви решението си на Европейския съвет в четвъртък, пише „24 часа“.

С намерението да се имунизира, Борисов се присъединява към вълната политици, готови публично да дадат пример на обикновените граждани да го направят. Ваксинация в телевизионен ефир обявиха бивши американски президенти. Кралица Елизабет също се очаква да направи имунизацията си публична.

Бившият външен министър Николай Младенов е един от първите, които подеха кампания за ваксиниране.

“Ще си сложа ваксина срещу COVID-19” обяви с профилната си снимка във фейсбук бившият министър на отбраната и на външните работи Николай Младенов.

I Will Take A COVID-19 Vaccine, гласи специална рамка за профилната му снимка в социалната мрежа, която той постави и така призова и други да променят снимките си.

“Днес си сложих рамка на снимката във фейсбук, че ще си сложа ваксина срещу COVID-19. Разбира се, приоритетът трябва да бъде на хората на първа линия— доктори, медицински сестри, учители, полицаи, както и най-рисковите контингенти— възрастните хора, нашите родители и хронично болните”, написа Младенов.

Примерът му бе последван от десетки, но се оказа, че подобна рамка за профилна снимка на български език липсва в интернет, а тъкмо обратното – има рамка само за антиваксъри.

“С голяма изненада открих, че ако искам да си сложа рамка със същото съдържание на български, единствената ми опция е да кажа, че НЯМА да си сложа ваксина… Странно, нали? Обръщам се с молба към всички във фейсбук, които знаят как се правят тези неща— нека да помогнат, като направят рамка в ПОДКРЕПА на ваксинирането срещу COVID-19”, призова Младенов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *