Борис Джонсън няма търпение да се върне на работа

Британският премиер Борис Джонсън се върна в неделя в канцеларията си на „Даунинг стрийт“ номер 10, след като се възстанови от болестта, предизвиквана от новия коронавирус, предаде агенция Ройтерс.

Петдесет и петгодишният Джонсън прекара три нощи в интензивно отделение, докато бе болен от Ковид-19. Говорителка на правителството потвърди, че в неделя вечерта той се е завърнал на „Даунинг стрийт“ номер 10, след като в продължение на две седмици се възстановяваше в провинциалната си резиденция в Чекърс.

От понеделник той се връща на работа, заяви външният министър Доминик Рааб, който заместваше Джонсън по време на отсъствието му. По думите на Рааб премиерът няма търпение да се върне на работа.

На бюрото си Джонсън ще намери писмо от лидера на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър с призив правителството да обясни кога и как ще бъдат разхлабени социалните и икономическите ограничителни мерки, въведени заради пандемията.

Официалният брой на смъртните случаи от Ковид-19 във Великобритания нарасна в неделя до 20 732, а броят на заразените – до 152 840, отбелязва Ройтерс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *