Браво! Кмет и доброволци спасиха жена от самоубийство

Кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски заедно с група доброволци от селото спасиха млада жена от самоубийство в планината.

Младата жена изчезва от дома си късно снощи и оставя писмо на съпруга си, в което посочила че иска да сложи край на живота си, предаде „Монитор”.

Притесненият мъж веднага подава сигнал до полицията и кметът на селото. Само за няколко минути се сформира екип от доброволци с джипове, които тръгват да търсят младата жена.

Малко по-рано кметът отправя и апел към жителите на селцето, с който ги призовава да се включат в издирването.

„Кметът познава като дланта си всеки един участък в селото. Наясно е как се достига до всяка една местност. Преди време той беше в болница на легло и като му се обадиха отново да спаси човек в планината хукна да го спасява с риск за собствения си живот.

Този човек е помагал на много хора не само от селото, младо момче с огромно сърце, което е решило да остане тук и на помага на всички нас. Тук отглежда и двете си малки дечица заедно със съпругата му“, коментираха жители на Бистрица.

Жената, която е на около 30 години, е открита само след около час. Около нея имало блистери от лекарства, вероятно, които е изпила в опит да се самоубие. Веднага жената е транспортирана в болница, състоянието и е стабилно и няма опасност за живота й. Това не е първата акция, в която жителите на Бистрица се включват в помощ на полицията и близки на изчезнали хора.

От своя страна кметът Огненски благодари на всички доброволци за проявената гражданска отговорност и съпричастие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *