Броят на заразените с коронавируса у нас вече е 171

Броят на заразените с COVID-19 у нас е 171. Това заяви шефът на Кризисния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг. Той допълни още, че в САЩ има 26 хиляди, в Германия – 22 хиляди, а Франция – 14 хиляди заразени. В Корея мерките дават успех и има доста рестриктивни мерки.

„Повечето от новите случаи у нас са в София. Един много хубав въпрос зададе ваш колега вчера за възрастовото разпределение на болните. То е много показателно, защото напълно отговаря на това, че младите хора са заразени, леко боледуват, но разнасят заразата“, обясни шефът на Кризисния щаб. „От 50 години има 8 случаи с по-тежка клиника и са настанени в болница, а останалите са в домашна карантина“, обясни още той.

„Най-засегнатата група у нас е между 40 и 49 години, общо до 60-годишна възраст са 80% от заразените“, допълни ген. Мутафчийски. След направеното дарение, тази сутрин лекарствата са били разпределени с протокол. Шефът на „Пирогов“ е взел необходимата бройка, за да започне лечение на пациентите в болницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *