БСП и ДПС не успяха да бутнат Цвета Караянчева

БСП и ДПС не успряха да бутнат Цвета Караянчева от председателското място. „За“ оставката гласуваха 97 депутати , против пък се обявиха 126, други се въздържаха.

Цяла сутрин продължи дебатът за оставката на Караянчева. Той започна с обвинения на БСП, че тя не спазва разписаните й задължения за работа на парламента. Липсва и основната функция – законодателният орган да упражнява контрол върху изпълнителната власт. Караянчева прикривала Бойко Борисов, за да не дойде той да се отчита в парламента, настояха от опозицията.

Страстите в парламента се нажежиха, когато бе цитиран запис, за който се твърди, че е с гласа на премиера, на който се чува как министър-председателят нарича Караянчева с нецензурни думи.

В хода на дебата се заговори и за приноса на Караянчева за Кърджали. Беше даден пример и за дарените от нея килими на театъра в града.

Управляващите обаче защитиха шефката на Народното събрание и на свой ред изтъкнаха, че коалицията БСП-ДПС отново е явна.

Подкрепата за Караянчева започна още от вчера, когато й бе поискана оставката. Във фейсбук също колеги на Караянчева застанаха зад нея.

Като от сцена от тв шоу може да се опише една от случките в парламента от днес. Освен да се карат „За“ или „против“ оставката на Цвета Караянчева, управляващи и опозиция си размениха взаимни обвинения за кражба и компромати.

„В тази зала се краде“, обяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Младен Шишков.

И разказа следната случка: „Точно преди почивката, когато г-н Гърневски чакаше за изказване, г-н Стойнев (Драгомир Стойнев от БСП, бел.ред.) по най-непристоен начин взе неговата папка, която той подготвяше близо два часа. Неговата папка бе взета от Стойнев и бе връчена на Георги Гьоков. Ако това може да бъде считано за шега, последствията бяха много по-тежки! Г-н Гьоков тръгна да излиза от залата по най-непристоен начин. След което бе посрещнат от г-н Манев (Маноил Манев от ГЕРБ, бел. ред.), който поиска папката да бъде върната. Вместо това г-н Гьоков по най-безогледен начин започна да се възпротивява. Шест човека от БСП се нахвърлиха физически върху г-н Манев“.

„Има записи, всичко ще бъде изнесено в медиите. Това е дъното на колегите от БСП Колегите от БСП имат навика да крадат не само физически, но и интелектуална собственост“, продължи още Шишков.

Антон Кутев от БСП го предупреди да внимава как представя информацията, защото и той самият бил тук и е снимал с телефона си. Можел да покаже много неща на медиите, разбра се от думите му. Изказването му пък още повече засили напрежението в пленарната зала. От управляващите се възмутиха, че Кутев заплашва с компромати.

„Цялата държава окрадоха, минаха вече на канцеларски материали, то друго не остана“, заяви пък самият Гърневски.

Депутатът защити Цвета Караянчева и обвини БСП в опит да използва дебата за свои цели.

„Долу ръцете от Цвета Караянчева, долу ръцете от Бойко Борисов и главния прокурор“, извика Гърневски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *