БТК вдигна 8 пъти цената и запази за още 5 г. офиса си на главната

БТК вдигна 8 пъти цената и запази за още 5 г. офиса си на главната

БТК ЕАД запази офиса си на главната търговска улица срещу Новия битов комбинат в Благоевград за още 5 г. Дружеството ползва в момента общинското помещение от 54 кв.м срещу 5000 лв. на месец, но заради изтекъл срок на договора офисът бе обявен на търг. Наддаването бе оспорвано и за да не изгуби офиса си, от БТК предложиха да плащат по-висок наем от 5500 лв. без ДДС, като вдигнаха 8 пъти началната цена от 680,40 лв. Конкуренти на победителите бяха „Стил тайм 2018“ с предложение от 2222 лв. и Стил тайм БГ“ с оферта от 1110 лв.

Търгове за общо 19 общински помещения бяха обявени вчера, но кандидати се явиха само за 6 от позициите, пише в. „Струма“.

Фирмата на Василка Костадинова „Барби ВВ“ ЕООД с регисдтрация на ул. „Малешево“ в Благоевград ще стопанисва барчето в сградата на плувния комплекс „Пирин“ в жк „Еленово”. Тя ще плаща по 101 лв. без ДДС наем и само с 2 лв. изпревари съперника си Димитър Стойков, собственик на „Гранд Хан България” ООД. Началната цена на помещението с търговска площ 38,40 кв.м бе 97,20 лв. без ДДС.

За 110 лв. на месец „Инел Инжинеринг“ ЕООД взе за 5 г. стопанисването на част от кухненския блок в сградата на ІV училище в кв. „Грамада“. Помещението е 79 кв.м, а началната му цена бе 99,75 лв.

„Студио Марция“ ЕООД пък е новият наемател на помещение от 105 кв.м на първия етаж в блока на бул. „Св. св. Кирил и Методий“ 23. Дружеството ще плаща по 355 лв. без ДДС на месец през следващите 5 г.

„Агромелиорации-Струместа“ ЕООД спечели търга за офис от 14,5 кв.м на третия етаж на ул. „Трайчо Китанчев“ 1. Управителите Антон Муртов и Радослав Костов ще плащат по 50 лв. на месец за ползването му.

Срещу 130 лв. без ДДС „Бежански и Ко“ ООД на Адриана Бежанска и Георги Бежански ще стопанисва за 5 г. офис от 40 кв.м на 8-и етаж в сградана на Новия битов комбинат. Конкурентите им от „Уъорлд“ ООД предложиха цена, със 70 стотинки по-ниска, и загубиха.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.