Българин на мястото в Ница, където терорист наръга няколко души

На 100 м от цъкрвата се намира офиса на българина Борис. Докато е отивал на работа, той е видял паниката след вече извършения атентат.

„Полицията пристигна 5 минути след повикването. Блокираха цялата зона пред църквата. След това се чу стрелба и взривове. Аз самият не бях много уплашен, но не знаехме какво става и в такава ситуация не знаем дали има втори терорист. Просто се скрихме в офиса“, разказа той.

Българинът потвърди, че хората са обезпокоени. Той посочи, че французите очакват властите да вземат нещата в свои ръце.

„Ница е символ на туризма. Последните години се усеща, че ситуацията се променя и тези атентати много тежат на самия град и на самите французи“, потвърди той пред бТВ.

Терористичен акт бе извършен в църква вчера по обяд в Ница. Има няколко убити, а убиецът е заловен, но е ранен.

Това е поредният атентат във Франция за последния месец и властите вдигнаха степента на опасност в страната.

Разследването на терористичната атака в Ница сочи, че нападателят влязъл във Франция нелегално около месец преди да убие трима души в църквата „Нотр Дам“.

Преди това – на 20 септември, мъжът е бил свален от кораб, превозващ мигранти, а срещу него е било заведено дело за депортиране от италианска страна. В църквата в Ница е открита раницата на извършителя – в нея е имало още два ножа, коран и документи, издадени от Италианския червен кръст.

Според тях, той е тунизийски гражданин, роден през 99-а година. Атентаторът не е бил известен на службите за сигурност. На мястото на нападението се събраха стотици хора снощи на бдение, допълва БНТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *