Българи аплодираха от балконите си медиците, борещи се с COVID-19

Жители на София излязоха тази вечер на терасите си, за да аплодират медиците, борещи се с коронавируса.

Организацията бе създадена във Facebook, а хората обещават, че всяка вечер, точно в 21 часа, ще излизат на балконите си, за да отдават почит на онези, които са на фронтовата линия с COVID-19.

Респектът към хората, които са на първа линия в битката със заразата, изразиха и жителите на Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Белица.

От тази вечер точно в 21 тръгва инициатива, организирана в социалните мрежи. Хора излизат по балконите си и започват да пляскат, поздравявайки се едни други.

По този начин те изразяват подкрепата си както към околните, така и към медиците, които са на първа линия в непосредствена опасност от зараза.

Починът е взет от вълната, която се разрази в Италия. Tам хора излизат по балконите си и започват да свирят, да пеят, да си подвикват думи на обич, за да могат да се подкрепят едни други в тези така тежки моменти, които изживяват.

В столичния квартал „Света Троица“ хората също излязоха на прозорците, за да подкрепят медиците, а една жена направи истински фурор и поздрави всички с красива песен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *