Българи във Франция: Не сме изненадани от рестрикциите, дано мерките дадат резултат

Рестрикциите не ни изненадват, дано мерките да дадат резултат. Това заявиха пред Нова телевизия Ирина и Георги Цочеви, които живеят в Париж. Новите изисквания ги хващат почивка в южната част на страната.

„Направи ни впечатление, че училищата остават отворени. От училището на нашето дете вече ни съобщиха, че децата трябва да носят маски. Всички се чудим как ще стане това”, споделя Георги.

Семейството ще продължи да работи от вкъщи, както е било в по-голямата част от времето през пандемията. Георги и Ирина се надяват мерките да дадат очакваните резултати, но според тях рестрикциите не са толкова строги, колкото се е очаквало.

Барове, ресторанти, кина, театри и всички сгради, които посрещат публика, ще бъдат затворени. Студентите от университетите ще се обучават онлайн. Отворени остават училищата и детските градини. Французите няма да могат да се придвижват извън района си на местоживеене. На този етап границите на страната остават отворени за европейските страни.

Всеки, който обаче иска да напусне дома си, ще трябва да попълни специален формуляр за целта. Френските граждани ще трябва да имат и съществена причина за излизане, а именно – да отидат на работа, да потърсят медицинска помощ или да си купят консумативи от първа необходимост. Декларациите ще се попълват онлайн предварително. Те ще се регистрират в система, което означава, че гражданите няма да могат да попълват едни и същи декларации в рамките на деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *