Българка, заразена в Банско: Приятелите ми не искаха да говорим дори по телефона!

„Коронавирусът е изпитание на морала. Приятелите ми се страхуваха да говорят с мен дори по телефона“, сподели пред Нова телевизия жена, болна от COVID-19 oт 9 март, но тествала се две седмици по-късно.

Жената е била на ски в Банско. Синът й се разболял на 8-ми март. Г-жа Маринова решила да го тества за грип, за да знае как да процедира. „В лабораторията видях, че правят и тест за коронавирус. Направих му и такъв. Тогава резултатите не показаха да е заразен с COVID-19“, разказа жената.

Въпреки това обаче решава да се самоизолира заедно със своя син. На 11 март г-жа Маринова също се разболява. Температурата й била 39,5 градуса и не падала в продължение на три дни.

„И през ум не ми мина, че може да съм болна от коронавирус. Реших, че е просто някакъв грип“, споделя тя.

Състоянието й обаче започнало да се влошава. Губи обонянието си, появява се тежко главоболие, сериозен задух и по думите й – страшна болка в гърдите.

„Усещах силен натиск. Устните ми бяха направо посинени“, разказва г-жа Маринова.

Жената си прави тест едва на 27 март. Той дал положителен резултат за COVID-19. След като разбира, че е болна от коронавирус, заминава със сина си на село, за да се изолират и да се борят с болестта. Личният й лекар, РЗИ, полиция и жандармерия проверявали дали жената спазва карантината.

„Полицаите ми купиха лекарства и ми ги закачиха на оградата. Казаха ми, че парите не са важни, а е важно да оздравея. Това ми даде сила“, споделя г-жа Маринова.

На 2 април и синът й е тестван, но резултат и към момента няма. „Не съм виждала другите си деца и мъжа си от месец. Нямам търпение да ги видя. Вярвам, че всичкоще бъде наред!“, казва през сълзи жената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *