Бърни Сандърс: Путин убива Навални пред очите на света

Бърни Сандърс: Путин убива Навални пред очите на света

Сенатор Бърни Сандърс стана поредният влиятелен политик, включил се в растящия хор по целия свят в защита на критика на Кремъл Алексей Навални с настояване той да получи адекватно медицинско лечение.

„Нека не се лъжем какво се случва. Активистът Алексей Навални е бавно убиван пред очите на света от Владимир Путин, защото си е позволил да разкрие ужасяващата корупция в страната. На неговете лекари трябва да бъде позволено незабавно да го посетят“, написа Сандърс в Туитър.

Критиката, отправена от Сандърс, идва в момент, когато лекарят на Навални предупреси, че той може да умре „във всеки момент“. Администрацията на Байдън предупреди Русия, че ще има сериозни последици, ако това се случи. Навални гладува от седмици с настояване да бъде подложен на адекватно лечение.

Той изпитва силни болки в гърба и куца с единия крак. Вчера все пак критикът на Кремъл беше преместен в специално болнично отделение в друга наказателна колония, а според руските затворнически власти състоянието му е „задоволително“.

Според съратници на Навални състоянието му се влошава, а той е прехвърлен просто в друг затвор, където условията са също толкова лоши, както в предишния. Единствена разлика е, че на новото място има що-годе квалифицирани лекари, казва Мария Певчих от антикорупционната фондация на Навални.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *