Валежите спират днес, температурите ще са до 14 градуса

Валежите спират днес, температурите ще са до 14 градуса

От северозапад валежите ще спират, най-късно в югоизточните райони, а облачността ще започне бързо да се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне до умерен. Максималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса.

По Черноморието от север валежите ще спират, след обяд и по южното крайбрежие, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 9 – 11 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Снеговалежите ще спрат, а след обяд и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 2 градуса, на 2000 м – около минус 4 градуса.

През нощта срещу четвъртък бързо ще се изясни навсякъде и през деня ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне още и ще се ориентира от запад. Сутринта ще е все още сравнително студено, но ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *