Валери от Лешница: Над 60 санданчани сме жертва на измама от служителка във фирма за бързи кредити

Валери от Лешница: Над 60 санданчани сме жертва на измама от служителка във фирма за бързи кредити

Валери Димитров от санданското село Лешница поиска думата във вестник „Струма“, за да разкаже как е станал обект на измама от служителка в офис за бързи кредити в града.

Ето какво твърди В. Димитров: „Налагаше ми се да взема бърз кредит преди 3-4 години и отидох в офиса на „Сити кеш“ в Сандански, където жената, която работеше там – Виктория Методиева, ми поиска личната карта, за да провери дали мога да се възползвам от кредит, и ми каза, че като проучи, до няколко часа ще ми звънне, за да ме информира.

Трябваше ми сума от около 2000-3000 лв. Въпросната служителка ми звънна след няколко часа, за да ми съобщи, че не съм одобрен за кредит. Останах много учуден защо, тя беше много лаконична и не ми даде обяснение. Впоследствие стана ясно, че тя е използвала личния ми документ и е изтеглила парите, като беше добре имитирала подписа ми. Това го разбрах някъде след месец, тъй като ми звъннаха от централата на фирмата в София, както и от полицията, за да ме информират, че трябва да пусна жалба, тъй като същата служителка е злоупотребила с над 60 клиенти от Плоски, Склаве, Сандански и цялата община.

Аз не отидох да пусна лично от мен жалба, тъй като мъжът й Румен ми е приятел, заради него се въздържах. Така или иначе от фирмата бяха подали жалби. Та оттам ми казаха тогава, че ако подам жалба, ще ми отпуснат кредит, въпреки измамата на служителката им. Ходих и до офиса в Сандански, там бяха назначили нов управител, който също ме посъветва да пусна жалба срещу Виктория, за да се възползвам от кредит на фирмата, но заради Румен пак не отидох, тъй като него много го уважавам. Многократно получавам по пощата известия за запори ,че дължа пари. Извикаха ме веднъж и в полицията, за да дам показания, че съм станал обект на измама.

Разбрах покрай моя проблем и за много други случаи, на които същата служителка е взимала на хората личните карти, уж да провери дали имат право на кредит, след което им казва, че не са одобрени, а реално тя ги е разписвала и теглила парите, като ги прибирала за нея. Впоследствие същите хора, като не знаят, че имат задължения, съответно не погасяват вноски и шефовете на фирмата се усетили, че има нещо гнило в цялата работа, и така я бяха разкрили. А ние, т.нар. „клиенти”, признахме, че една стотинка не сме получили. Ако не е мъжът й, да я бяхме линчували всички. Градът ни е малък, хората изнемогват, ,затова са отишли за заем, а тя така подло ни е измамила всички…

Интересно обаче защо до ден-днешен въпреки жалбите на много от измамените делото още не започва и няма никакво развитие. Аз имам запор на имущество (кола) и две сметки заради тези пари, които не съм взел, и не само аз, а и всички други потърпевши от тази схема.

Репортер на “Струма” се свързал с разследващи по досъдебното производство, които потвърдиха лаконично, че има наистина образувано дело, което все още е на етап разследване и е изпратено за експертиза. По повдигнатото обвинение срещу Виктория Методиева има много свидетели, потърпевши от схемата, с която тя е “източвала” пари от фирмата за бързи кредити на “Сити кеш”. Сигналът за измамата първоначално е постъпил от юридическото лице, а след това и от потърпевши клиенти.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.