Валери Симеонов видя „много пари” зад протеста

Валери Симеонов видя „много пари” зад протеста

„Трябваше още в самото начало полицията да подходи по-твърдо и да разчисти кръстовищата от протестиращите. Ако това беше направено, нямаше да се стигне до вчерашните сцени. Колкото до това кой стои зад протестиращите, то е ясно, че това са хора с пари”, заяви пред „Нова телевизия” председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Симеонов допълни, че агитките, които вчера са предизвикали ексцесиите са добре познати на властите, защото те не идват от чужбина. Депутатът допълни ,че ситуацията от изминалия доказвала, че има два основни проблема – футболното хулиганство и нерегламентираното продаване на наркотици.

“Самото поведение на футболните фенове от вчера беше неконтролируемо и неадекватно. Това показва, че те са под въздействието на наркотици”, обясни депутатът.

„Имаше провокация, всички видяхме какво се случи по медиите“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Карадайъ коментира снощните сблъсъци между полиция и протестиращи в София, при които има много пострадали и от двете страни.

„Да има протести, но те да са мирни и да няма провокации. Иначе полицията какво да прави?“, каза той.

По никакъв начин не можем да си позволим да обсъждаме въпроса за оставка на правителството след случилото се снощи – това означава да подадем оставка след атака на криминалния контингент. Това ще постави в риск всяко следващо българско правителство да бъде свалено по този начин.

Това обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков по бтв. Според него политическата отговорност за снощните размирици носи президентът Румен Радев, а техническата отговорност е на официалните организатори на протеста от „Отровното трио“.

„В продължение на няколко дни имаше директни призиви от тези хора за насилие, за идване на винкелите и това се случи вчера. „Отровното трио“ превърна протестиращите хора, тези с чисти сърца, във фон и масовка на криминалния контингент“, коментира депутатът от ГЕРБ.

„Г-н Биков не е чул какво каза президентът Румен Радев вчера, защото напуснаха пленарна зала. А то беше, че не бива да се стига до агресия. Призивът беше за мирен протест. Единственият, който може да носи политическа отговорност за агресията на протеста, е премиерът Бойко Борисов, защото тя е вследствие на неговата упоритост да не подаде оставка“, контрира го Христо Проданов от „БСП за България“.

Той подчерта, че най-адекватно в момента е оставка и нови избори, за да се види какви са електоралните нагласи на българските граждани.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *