Валери Симеонов: Махнахме блокадите, за да няма саморазправа (Видео)

„Въпросът с палатките беше подробно обсъден, тъй като протестите сериозно нарушават закона вече 30 дни. Няма как да гледаме безразлично на това нарушение, а освен това имаше доста притеснителни сигнали“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по Нова тв тази сутрин, след като снощи протестиращи хвърляха домати, яйца и ябълки по централата на партията му в центъра на София.

„Имаме връчена подписка за граждански контрапротест, което е притеснително. Имахме доста случаи на лична саморазправа. Всички колеги обсъждахме около час ситуацията с ограничението на свободното движение и стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата. Ако бяхме оставили нещата, те могат да отидат до малка градска гражданска война. Мога и по друг начин да го кажа – не може да има еднопосочни права, да блокират свободите на хората и да бъдат охранявани от полицията“, заяви той пред Нова тв.

Лидерът на НФСБ определи действията на протестиращите като „хулигански“. „Ако ви ударят един шамар, ще се почувствате ли по-добре, ако ви ударят два шамара. Това е един скандал за ескалацията на агресивността, която се ръководи от неясни субекти. Това, което стана с централата на НФСБ снощи не трябва да бъде насърчавано“, каза Симеонов. – „Вчера моята роля е била да бъда вестоносеца на лоши новини за протеста. Оповестих решението на коалиционния съвет“, обясни той.

Валери Симеонов коментира и думите за оставка на правителството на вицепремиера Томислав Дончев. „Томислав Дончев каза, че е бил сериозно притиснат от вас и затова го е коментирал. Приемете, че това е била негова позиция, защото не е било обсъждано“, категоричен е лидерът на НФСБ. Той обясни, че за НФСБ не е важно дали ще присъства в следващия парламент и не това е причината да са твърдо против оставка на правителството. „Не говорите с официален политик, който се храни с това. Аз не се издържам с политика. Никой не може да обвинява мен и колегите ми в кражби, дейността ни е посветена на патриотичната идея. Не намирам за уместни такива коментари. Ако избирателите са доволни, ще влезем“, каза той.

Според патриота ръстът на доходите в последните години е с 40%, а Черноморието е пълно с туристи. Валери Симеонов коментира думите на президента, който вчера заяви, че „историческият часовник в България е върнат в зората на прехода“. „Такъв модел на политическо поведение е избрал г-н Радев, последователен е. При него няма факти и конкретика, а има общи фрази, шаблони и кухи твърдения. Не виждам какво има да се анализира“, обясни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *