Вандали в парка на Петрич, нашариха с нецензурни послания катерушки и люлки

Вандали в парка на Петрич, нашариха с нецензурни послания катерушки и люлки

За пореден път вандали не пожалиха изградените съоръжения в градския парк на Петрич. Подобни дейния се превръщат в порочно явление. Недобронамерени лица са посегнали върху публична собственост. Този път е повредена мрежата, която огражда изградената стена за катерене, използвана от децата с ентусиазъм и настроение. Само преди седмица в социалните мрежи се появиха снимки на изрисувани с нецензурни послания съоръжения за игра на децата – катерушки, пързалки и люлки. В същото време, с чувство на необяснима гордост, младежи се снимаха как хвърлят камъни в езерото на парка с риск да бъдат наранени обитателите му и да се получи нежелано наслагване на камъни по дъното и последващи проблеми.

По-рано бяха откъртени част от кошчетата за отпадъци, други бяха деформирани, счупени бяха осветителните тела на сцената в парка, нарязана е и тентата на сцената, срязани са и мрежите на игрището за футбол. Част от новите дръвчета, които бяха засадени по инициативата на „Гората. Бг” в парка, също са изпочупени.

Община Петрич се обръща с призив към всички жители – да се пази това, което е направено. Ако на някого не му харесва, да не го ползва, да използва социалните мрежи, за да хули, но да не руши!

Охрана в Градски парк има от 08.00 ч. до 20.00 ч. и дори в този интервал от време (през деня) се правят опити да се вандалства. Това е жалко, защото всички средства за отстраняването на щетите идват от всеки един жител на община Петрич. Нека не проявяваме търпимост към вандалите, призовават от кметството.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *