Варненският зоопарк се похвали с двете родени в Благоевград лъвчета

Две малки лъвчета – братче и сестриче, са настанени за отглеждане във варненския зоопарк. Това съобщи днес директорът Иванка Стоянова. Тя припомня, че малките хищници са родени на 4-ти юли в зоопарка в Благоевград, пише Илинден прес. Техни родители са лъвовете, родени във варненската зоологическа градина през 2014 г., по-късно преместени в Благоевград.

Младата майка-лъвица обаче отказала да се грижи за бебетата си и те били преместени първоначално във ветеринарна клиника в София, а от миналата седмица са във Варна. „Двете бебета ще носят имената на своите баба и дядо – лъвицата Косара и лъвът Симба. След като поотраснат, малките ще могат да радват и посетителите“, увери Иванка Стоянова.

Тези нейни думи май слагат край на всякакви надежди на благоевградчани, че двете лъвчета ще бъдат върнати в дома им – в благоевградския зоопарк, за да радват деца и възрастни в областния център на Пиринско. Истината е, че Косара и Симба ще са сред най-атрактивните животни в зоологическата градина на…Варна. Поне кметът на Благоевград – Румен Томов, успя да им се порадва, макар и за кратко. И да обещае, че лъвчетата ще бъдат върнати в града. А дано, ама…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *