Василиса Павлова даде на съд Томов с обвинението, че я е уволнил незаконно

Василиса Павлова даде на съд Томов с обвинението, че я е уволнил незаконно

Бившият зам. кмет по хуманитарните дейности на община Благоевград Василиса Павлова е депозирала в съда иск срещу екскмета инж. Румен Томов за незаконно уволнение и от вчера в Районен съд е образувано дело, предаде „Струма“. Мотивите за иска са, че при освобождаването не е спазен Кодексът на труда, по който е направено назначението, а в заповедта за прекратяване на трудовите отношения без предизвестие не е посочена никаква причина.

В. Павлова бе отстранена от поста на 5 април часове след като се върна на работа след ползваната от нея отпуска заради участието й в парламентарните избори като кандидат за депутат от листата на „Демократична България”.

Освобождаването я изненада, защото не е имала наложени наказания, нито индикации за конфликт и неразбирателство с градоначалника. Затова като основна причина за прекратяване на договора й се коментира, че с кандидатирането си за депутат е отнела гласове, които могли да отидат за другия зам. кмет по сигурността Любен Милев, също кандидат за парламента.

И двамата не успяха да влязат в Народното събрание с най-кратък живот, но В. Павлова загуби и поста, който заемаше в Общинската администрация. По аналогичен начин без предизвестие и мотив няколко месеца по-рано с креслото на зам. кмет по строителството на Благоевград се раздели и инж. Евгени Терзийски.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *