Вдигаме кръвно, когато ядем тези храни

Всеки втори българин в зряла възраст страда от високо кръвно налягане, което се налага да регулира с хапчета. Освен приема на медикаменти е важно да знаем и кои храни могат да повлияят негативно на кръвното ни, за да ги избягваме съзнателно.

Енергийните напитки са еквивалент на кафе напитките, но с добавена газировка. Изпиването на една малка кутийка енергийна напитка може да предизвика повишаване на кръвното налягане заради съдържащия се кофеин.

Пицата често пъти съдържа много сирене и солен доматен сос, което означава, че има огромна доза натрий и въглехидрати, разпръснати навсякъде. Изяждането на едно парче е достатъчно, за да предизвика високото кръвно.

Преработените меса, като колбаси и пилешки хапки, се състоят от натриеви и наситени мазнини, които могат да причинят мигрена и натрупване на плака. Тези храни водят война с нормалното кръвно.

Беконът със сигурност е вкусен, но хранителните вещества, съдържащи се в него, не са полезни. Количеството натриеви и наситени мазнини, съдържащи се в едно парче бекон, може да повиши нивата на кръвното налягане, пише ретро.бг. Китайската храна също е категорично забранена за хипертониците, а в този черен списък попада и пълномаслено мляко.

Пържените картофи и рафинираната захар са известни врагове на нормалното кръвно налягане. И те трябва да изпаднат от хранителния режим заедно с пилешката кожа, която съдържа голяма доза наситени мазнини.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *