Версия: Бивш ортак на даскала Николай Фарфаров запалил колата му

Версия: Бивш ортак на даскала Николай Фарфаров запалил колата му

Няколкогодишна вражда между бивши приятели е в основата на запалената кола на учителя по физкултура от Разлог Николай Фарфаров, който преди две седмици спаси живота на дете, пострадало при катастрофа. Това е основната версия на разследващите и на самия потърпевш, пише Телеграф.

Миналата събота рано сутринта неизвестни запалиха колата на учителя по физкултура, който се намеси решаващо и извади езика на 4-годишно дете, което си го бе глътнало, след като го блъсна кола.

Личният му автомобил е бил опожарен пред дома му в Разлог. „Нямам логично обяснение кой и защо е свършил това „добро дело“, сподели 44-годишният учител.

„В събота сутринта, малко преди 4 сутринта, баща ми чул пукане на прозорци. Показал се и видял, че автомобилът ми гори, извика ме веднага.

Слязохме с него, с майка ми и с жена ми. Опитахме се да потушим пожара, обаче вече беше късно. Използвахме от близката бензиностанция пожарогасителите, но за съжаление и те не успяха да ни помогнат“, разказа Фарфаров.Той обяснил на разследващите всички свои съмнения откъде може да е дошъл огънят.

„Категорично говорим за умишлен палеж, потвърдиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. Образувано е досъдебно производство, а разследването се извършва под наблюдението на Районна прокуратура-Разлог. Полицията огледа хубаво колата, установихме, че палежът е умишлен“, заявиха разследващите.

Николай Фарфаров не вярва, че палежът има някаква връзка със спасеното от него дете на 2 юни: „Нямам неуредени финансови отношения с хора. Като всеки човек има и такива, на които не им симпатизирам. Всеки има някакви врагове в живота си, явно и аз имам такива, както и се вижда от случката. Мисля, че това е нещо като послание. Моята кола беше единствената паркирана тук, на 20-30 метра от мен нямаше коли“.

Според запознати запалената кола на учителя от Разлог е част от дълга криминална сага, която започва още от 2018 г. Братът на Николай Фарфаров – Пене Алексиев, дългогодишен служител в разложката полиция, е уволнен преди години от системата и създава охранителна фирма. Алексиев печели делата на всички инстанции и е възстановен на работа в полицията, но веднага напуска по собствено желание.

На 1 юни 2018 г. Фарфаров и бившият му приятел Иван Манушкин от село Бачево, с когото имат фирми със сходен предмет на дейност (основно търговия), се сбиват в Разлог и Манушкин лежи потрошен в болницата. Двамата често взаимно си правят мръсни номера. След сбиването Манушкин е настанен в хирургично отделение на разложката болница. Той е с размазано от юмруците на Николай лице, но е без опасност за живота.

Полицията тогава е задържала Фарфаров за разпити. Според него Манушкин дошъл пред дома му, за да го провокира. Сезирана е и прокуратурата. Въпреки че Николай Фарфаров твърди, че не знае кой може да му е запалил колата, той насочва полицията към Иван Манушкин. Манушкин само е разпитан и е освободен от полицията.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *