Вечерен час за учениците и заведенията в Кресна заради Ковид-19

В община Кресна се въвежда вечерен час за учениците. След 20 часа непълнолетните трябва да са по домовете си, а не в паркове и градинки, реши общинският кризисен щаб. Лимит се въвежда и в работното време на заведенията за обществено хранене – ресторанти и кафенета, на които се забранява да обслужват клиенти след полунощ.

Това са само част от допълнителните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, заяви зам. кметът на Кресна Валентин Стоичков, който е председател на общинския кризисен щаб. Той добави, че в Кресна има няколко семейства, които са заразени с Ковид-19. Те са поставени под карантина, но състоянието им е добро и не са насочени за болнично лечение.

В гимназията няма ученици и учители с коронаинфекция, но заради усложнената епидемиологична обстановка ограничаването на контактите извън училищната среда е наложително.

Новите ограничителни мерки се очаква да влязат в сила още днес със заповед на кмета на Кресна Николай Георгиев. Припомняме, че вечерен час за ученици бе въведен първо в община Гоце Делчев миналата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *