Вижте мерките в Банско за ограничаване на опасността от COVID-19

Към днешна дата в община Банско няма данни за увеличение на грипозните и острите респираторни заболявания, сочат данните от практиките на личните лекари. Въпреки това, стриктно се спазват разпорежданията и препоръките на Министерство на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

Кметът на Община Банско Иван Кадев свика среща заради новосъздадената ситуация с COVID – 19 в страната. На нея присъстваха лични лекари, представители на РЗИ, МВР, ПБЗН, туристическите организации, директори на училища, детски градини, ръководители на социални заведения.

„Заради туристите, които идват в Банско от всички краища на света, ние сме длъжни да бъдем особено внимателни и да вземем всички необходими мерки за предпазване от заразяване и за предотвратяване разпространението на всички инфекциозни болести. Предвид усложнената обстановка с грипа и COVID – 19, още миналата седмица бяха предприети действия, които да ограничат струпването на хора в затворени пространства. Ситуацията обаче налага да се предприемат още превантивни действия и да се направи план на работата за следващите седмици”, посочи Иван Кадев.

Гл. инспектор от РЗИ Разлог д-р Джупанова запозна присъстващите с разработения алгоритъм в случай на съмнения за вирусоносител и направи препоръки за действията на общинските власти.

В тази връзка Общината предприема поредица от превантивни мерки в общинските заведения: детски градини, училища, социални заведения и културни институции, както и училищните автобуси. Те са свързани с повишаване нивото на хигиена, дезинфекция и ограничаване контактите в затворени помещения.

Кметът на Банско издава предписание за засилване на контрола и превантивните мерки, които се отнасят за местата за настаняване и посещение от туристи, промишлените предприятия и производствените цехове в общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *