Виртуална клиника за банскалии създаде проф. Румен Пандев, прегледите вървят

Лекари, специалисти в различни области, консултират онлайн жителите на Банско. Създатeл на групата във фейсбук е един от водещите ендокринни хирурзи в Европа, проф. Румен Пандев, който е банскалия.

Виртуалната здравна клиника беше „открита“ вчера и само за броени часове 15 лекари се включиха в инициативата на проф. Пандев: „Те са от Университетска болница „Лозенец“, аз съм представител на ИСУЛ, Александровска болница. В различни профили сме – от ендокринен хирург, гастроентеролог, реаниматор-анестезиолог, рентгенолог, обща хирургия е представена. Идеята е съвсем проста – по най-бързия начин ако можем, на хора, които се нуждаят от консултация в Банско, тъй като Банско е под карантина, да им окажем съответната онлайн медицинска помощ напълно безплатно.“

Направени са и първите консултации, като са дадени предписания за лечение. Лекарите обсъждат казусите и помежду си, а при необходимост освен чрез платформата, се свързват с пациентите и по телефона.

Уникалната инициатива за здравни онлайн консултации компенсира ограниченията на карантината в Банско и е в помощ на наличните лекари в града, които са общо 9.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *