Вирусът в Пиринско: 30-годишна израелка с COVID-19 обикаляла Банско 5 дни, Карамане е заразеният в Разлог

Жена от Израел, която е била гост на Банско от 4-ти до 9-ти март, е диагностицирана с COVID-19, това съобщи българин, запознат със случая. След сигнала му направихме справка с министерството на здравеопазването в Израел, където на страницата им бе публикувана цялата информация около случая с болната жена, която е напуснала България и Банско, през летище Пловдив, след 5 дневен рейд из хотелите и заведенията в курортния град.

Ако някой е бил през това време на тези места, трябва да се изолира под карантина и ако усети симптоми на коронавирус да уведоми най- близкият до него медицински център. Доколкото е известно жената се чувствала добре и има само леки ефекти от заболяването, което не позволява тя да бъде настанена в болница, за това е у дома.

От Израелското правителство предоставили информация за жената, болна от опасното заболяване, тя е записана като пациент 192 и е с потвърдена положителна проба за COVID- 19.

До момента пациентката може да бъде проверена под този номер, но проверка установи, че пациент с номер 192 липсва и вече е свален от правителството на Израел, информира struma.com. Защо е направено остава въпрос без отговор, но все пак доказателства, за пациентката с номер 192 има преди тя да бъде изтрита от регистъра на заболели.

Известният като Карамане от Разлог пък е с положителната проба COVID-19, той работи като охранител в дискотека в Банско. Днес кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев потвърди информацията за положителна проба за коронавирус в Разлог.

Пациентът е мъж, настанен е в отделението за долекуване в разложката болница, където е изолиран заедно с контактните с него хора. До този момент състоянието на мъжа е напълно задоволително, не може да се квалифицира като тежко положение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *