Владимир Каролев: Това е безумие! Утре пак ще се кача на Витоша

Държавата прие нови, по-тежки мерки, за да се ограничи разпространението на COVID-19. В тях се включва забрана за розходки в паркове и градини, а Столична община спря и транспорта до Витоша. Икономистът Владимир Каролев обаче не смята да се съобрази с това ограничение.

„Утре пак ще се кача на Витоша и после ще напусна София, това е безумие, което правят. Трябва да ме арестуват, за да не се кача на Витоша“, заяви той пред Bulgaria ON AIR.

„Ако мярката за бизнеса бъде въведена, ще струва много и ще е много трудна за прилагане. Много други мерки трябваше да се направят, парична помощ да получат малките и микропредприятията. Ако една голяма компания не може да издържи 2-3 месеца, тя е в грешния бизнес. Фокусът трябваше да е върху малкия и средния бизнес“, категоричен бе икономистът.

По думите му никой не знае колко ще ни струва тази криза.

„Никой не знае колко хора са заразени с коронавирус. Всички безумия, че смъртността била Х процента – никой не знае… Няма как да се провери нещо от онзи ден до днес. Ако някой ви каже сега колко ще струва пандемията, значи нищо не разбира от икономика“, каза още Каролев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *