Владо Каролев се удиви на най-възрастния скиор в Банско

Финансистът Владимир Каролев, който е собственик на комплекс „Три планини в Разлог“ и почти всеки уикенд бяга от напрегнатия живот в София и отсяда в него, имаше емоционална среща с 89-годишния скиор ветеран от Банско Асен Тренчев. Двамата се засекли случайно на Муратов връх в Пирин, а Каролев запечатал момента със снимка. На профила си във Фейбсук финансистът описа срещата си така:

„Разходка до Муратов връх днес от хижа „Вихрен”. Още сняг тук-там. На Муратово езеро (намиращо се на 2230 м над морското равнище) срещнах 89-годишния банскалия Асен Тренчев, един от най-възрастните ветерани скиори в България. Дай Боже всекиму да доживее подобна възраст и да може да измине на подобна възраст 4.2 км (в едната посока) с 300 м денивелация (разстоянието и денивелацията от хижа „Вихрен” до Муратово езеро!)“, написа на стената си Каролев.

Бай Асен Тренчев, както всички в Банско го познават, е най-възрастният скиор ветеран в курорта и все още участва в състезания за ветерани, пише в. „Струма“. Неслучайно той буди възхищение у по-младото поколение. С бодрия си дух и завидното си чувство за хумор бай Асен е душата на компаниите по време на състезания, а и не само. И до днес въпреки 89-те си години той продължава да прави излети в планината и да спортува.

Финансистът Владимир Каролев също е запален планинар, а Разложката котловина се очертава като любимия му регион. При посещенията му в собствения си комплекс той си прави най-различни излети и посещава околните села, а впечатленията си споделя с приятелите си във Фейсбук. От последния му пост става ясно, че е направил едно „копче“ (обиколка) на региона с разходка из Пирин, посещение на местен рибарник, релаксирал е в минерален комплекс в Баня, посетил е и местен производител в село Годлево.

„Разходка из Пирин… ей така… нагоре надолу. После минерални бани… после ще пообиколя с колело насам-натам… за вечеря пъстърва балканка и шаран, току-що уловени в местен рибарник с течаща пиринска вода… сиренце и кашкавал от екопроизводител в Годлево… салата от зеленчуци, набрани тази сутрин… Хей, кофти е… презастроено… не идвайте в Разложката долина“, завършва с ирония, подкрепена със смеещи се емотиконки, поста си Каролев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *