Влачат ремонта на пътя София-Перник до октомври

Влачат ремонта на пътя София-Перник до октомври

Пътят София – Перник все още е полузатворен, а техниката, която извършва ремонтни дейности, напусна обекта.

Платното в посока София изглежда готово, но все още не е въведено в експлоатация, съобщава Би Ти Ви.

По думите на инж. Росен Миланов от ДЗЗД „Пътища“-Перник причината е, че Агенция „Пътна инфраструктура“ не може да заплати поставянето на пътна маркировка и еластична ограда.

„На 12 май ни бе възложен превантивен ремонт, съгласно договор с АПИ. Обектът трябваше да бъде изпълнен на 5 етапа, като крайният срок за завършването на първия беше 20 юли. Непосредствено преди да изтече, получихме писмо от Областно пътно управление, че

временната организация на движението трябва да бъде удължена с още месец, защото АПИ няма финансова възможност да възложи поръчка на фирмите, които извършват пътната маркировка и поставят еластичната оград, заяви той.

Инж. Миланов допълни, че в момента срокът е удължен до 30 октомври и дори и финансовият проблем да бъде разрешен, най-вероятно метеорологичните условия след това няма да бъдат подходящи за продължаване на ремонтните дейности.

Той отрече и твърденията на служебния министър Виолета Комитова, че пътните фирми са взели аванси и не са извършили ремонти.

„Към момента вземанията ни от АПИ са 12 700 000, не сме взели аванс за нито един обект, макар че ни се полага по договор“, разясни той.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *