Внукът на Петър Димков издаде рецептата му за дълголетие

Д-р Петър Димков, който е единственият внук на прочутия лечител Петър Димков, е съхранил неговите рецепти и знания от миналия век. Наследникът на билкаря е завършил медицина през 1985 г. в Киев, Украйна. Специализира очни болести и през 1986 г. започва работа в Очната клиника на УМБАЛ „Александровска“ като главен асистент.

Внукът на Петър Димков е категоричен, че навреме изграденият имунитет е много по-ценен от скъпите лекарства. Той смята, че у нас обществото ни не прилага най-важната практика, която може да ни спаси от вирусите – да пие билки и да набляга на плодовете и зеленчуците в менюто си. Докторът разкрива точните съставки на отварата, която прочутият му дядо пиел абсолютно всяка сутрин. Благодарение на целебната напитка Петър Димков успява да доживее до достолепните 95 години. И до ден днешен неговият внук не започвал деня си, без да изпие чаша от еликсира. Той се състои от няколко билки, които се приготвят под формата на чай. Те са мента, мащерка, мурсалски чай и жълт кантарион. Комбинацията от лековитите растения в семейството на Димков наричат „еликсир на дълголетието“, който безотказно вдига имунитета и държи всички опасни болести надалеч.

Според Димков-младши има две държави с традиции в народната медицина – Китай и България. Това не означава, че китайската медицина, която напоследък буквално заля света, действа по-добре на българите. Неписано правило е, че всяка една билка, където е расла, там действа най-силно, подчертава внукът на лечителя. Той добавя, че освен десетките целебни растения, които никнат по нашите земи, сме облагодетелствани да се радваме на разнообразие от минерални извори, които също са лековити. „Жалко е, че ние с лека ръка пренебрегваме нещо, което би могло да бъде ценно като цяло за държавата ни. В крайна сметка имаме толкова много минерални извори. Ако всичко това се ползва разумно, бихме могли да изградим цяла система от тъй модерния напоследък здравен туризъм“, смята д-р Димков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *