Водолази пак влязоха в язовир „Дяково“ да търсят Янек Миланов

Водолази с лодки влязоха отново в язовир „Дяково“ да търсят тялото на изчезналия Янек Миланов от Дупница. 43-годишният мъж е в неизвестност от вечерта на 31 юли след среща с бившия гард на Братя Галеви – Васил Каплански.

Операцията по издирването на Янек в язовира започна в сряда, но тялото не е намерено. Главният прокурор Иван Гешев се ангажира със случая и обеща среща с брата на изчезналия Янек-Марио Миланов.

Автошествие организират тази вечер приятели и близки на Янек Миланов в Дупница. Те се съберат пред блока му в жк. „Бистрица“, където за последно е видян от съседи на 31 юли вечерта. Качил се е в джипа на бившия гард на Братя Галеви, и след това следите му се губят. Колата на Капланов се е движила същата вечер и в близкото село Крайници, показват записи от видеокамери.

„Ще минем по маршрута Дупница-Крайници-Дупница, където се е случило нещо с Янек и той е в неизвестност от късната вечер на 31 юли. Шествието „Къде е Янек ще започне в 19 ч. от паркинга пред блок 45 в жк. „Бистрица“, където Янек е седял вечерта на 31 юли с приятели преди да получи телефонно обаждане. Шествието ще премине по улиците, по които се е движила колата на Капланов“, казаха организаторите.

„Ще покажем съпричастност към случая с безследно изчезналия и най-вероятно отвлечен Янек Миланов от Дупница. Шествието е мирно, не е протест, а апел институциите да действат бързо и професионално, за да бъде открит Янек – близките му вярват в способностите на разследващите“, допълниха организаторите.

Те умоляват да се спазва мирния тон на шествието, да не се ползват клаксони и да няма скандирания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *