Волейболният “Марек” получи 2193 лв. от държавната помощ, ОФК “Пирин” – не

Волейболният “Марек” получи 2193 лв. от държавната помощ 60/40, за която кандидатства миналия месец. Сумата отива за изплащане на компенсации за месец март на 17 души в клуба. По същата схема за минимизиране щетите от пандемията с коронавирус беше одобрено искането на управляващото дружество на втородивизионния ФК “Пирин” за погасяване на възнагражденията на деветима свои служители на обща стойност 6842 лв.

Очакваше се положителна резлоюция да бъде поставена и на молбата на ОФК “Пирин”, където се водят на ведомост футболистите, треньорите и помощният персонал, но в актуализирания списък на одобрените клубове общинското футболно дружество не фигурира. БФС обаче се сдоби с втори транш по програмата, сочи справка в регистъра на НОИ, цитирана от в. „Струма“.

По сметките на централата за април са постъпили нови 89 829 лв., които отиват за компенсирането на 87 човека. Преди това вноската беше в размер на 51 057 лв., но за две седмици. С 2347 лв. за четирима служители е подпомогната Националната футболна база “Бояна”. Елитният “Етър” усвоява 30 859 лв. за 42-ма осигурени, а “Литекс” 31 455 лв. за 44-ма осигурени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *