Володя Стоянов с песен за Брекзит на „Пирин Фолк“

Войводата на македонския фолклор Володя Стоянов представи най-новата си песен на рецитала си на Пирин Фолк в Сандански. Тя се нарича “Брекзит Лондон 2020” и е посветена на всички наши сънародници по света

Изпълнението му бе съпроводено от красива хореография и развяване на българския флаг и бе толкова вълнуващо, че чак колана на китарата му се откачи и за малко инструмента не се строполи на сцената. Преди това той презентира още две от новите си песни, които ще влязат в новия му албум, посветен на 60-годишен юбилей през декември.

Конкурсната вечер на „Пирин Фолк“ 2020 премина под знака на неповторими емоции и бурни аплодисменти. За 28-ми път Летен театър – Сандански събра на едно място изпълнители, автори, текстописци и авторитети в областта на музиката на едно място.

В конкурсите за нова авторска песен на македонска фолклорна основа и изпълнителско изкуство се представиха изпълнители от цялата страна. 14 нови авторски композиции за родината и любовта, за вярата и за надеждата прозвучаха пред публиката, телевизионните зрители и радиослушатели на най-престижния фестивал и предизвикаха взрив от емоции и спечелиха не само вниманието, но и сърцата на всички. Единадесет бяха претендентите за голямата награда в конкурса са изпълнителско изкуство. И тук участниците се представиха отлично не само с високото ниво на изпълненията, но и с цялостното си музикално-сценично представяне.

Специална изненада за гостите и зрителите на Пирин Фолк Сандански 2020 бе красивото изпълнение на ЖФГ към НЧ „Отец Паисий 1919“ – гр. Сандански на песента – „Я послушай, Яно мори“, с което се отбеляза своеобразен преход между двата конкурса. Конкурсните изпълнения бяха оценявани от 7-членно фестивално жури с председател проф. Венци Димов и 6-членно журналистическо жури, начело с Даниела Маринова – музикален редактор от радио Благоевград.

Кои са спечелилите призовите места, вота на публиката в Летния театър, на телевизионните зрители и радиослушателите ще разберем довечера, когато ще се състои галаконцерта на лауреатите. Почитателите на македонската песен не само от България, но и по света, ще могат да проследят финала на 28-то издание по 4 национални телевизии – БНТ1, БНТ 4, ФЕН ФОЛК ТВ и ФЕН ТВ, две радиостанции – Радио Зорана и Радио Белла, както и онлайн в YouTube канала и официалната Facebook страница на ФЕН ФОЛК ТВ с начален час: 20:45.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *