Времето изтича: Главчев има право на смени в правителството до днес

До тази вечер номинираният за служебен премиер Димитър Главчев има право да сменя предлаганите от него министри. Срокът за това изтича днес, след като президентът Румен Радев вече заяви, че ще издаде укази за назначаването на служебното правителство и насрочване на избори „2 в 1“ във вторник.

След като представи номинациите си за министри в петък Главчев коментира, че не вижда кой би го убедил да прави промени в предложения от него състав на кабинет. Той отказа да коментира острата реакция на ПП-ДБ срещу предлаганите от него министри на вътрешните работи, на правосъдието и на електронното управление. Но призна, че най-много се е двоумил дали да остави на поста министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

През уикенда премиерът в оставка Николай Денков отправи призив към Главчев да помисли отново за Калин Стоянов. А от „Продължаваме промяната“ призоваха президента Румен Радев да не подписва указа за назначаване на служебен кабинет. Междувременно се очаква тази вечер граждани да излязат на протест пред вътрешното министерство с искане за оставката на Калин Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *