Все повече благоевградчани ходят на плаж в Гърция, но само за ден

Все повече благоевградчани ходят на плаж в Гърция, но само за ден

И тази година българи масово практикуват еднодневните почивки на гръцките плажове. Автобусните турове за един ден са предпочитан икономичен вариант за плаж.

Еднодневните летни почивки се организират в дните сряда, събота, и неделя. В Благоевград няколко туроператорски фирми предлагат тази услуга. Предпочитани са близките дестинации Тузла, Неа Перамос, Ставрос и Аспровалта. Поради голямото търсене автобусните места се запазват седмица напред.

„Около 200 км са в посока, отиване и връщане от Благоевград. В момента на границата се работи изключително добре, наистина са се стиковали, проверяват изключително бързо се минава границата, за което поздравяваме „Гранична полиция“. И за трите дни правим по два автобуса“, казва пред БНТ Таня Пенчева, организатор на пътувания.

Еднодневният плаж в Гърция през месец юли струва 30 лева, през август цената е 32 лева. Включва транспорт с лицензиран автобус, гранични и магистрални такси и водач от фирмата туроператор.

Росица Байрактарска е учител по професия. През ваканционните месеци редовно посещава гръцките плажове.

„Не ме притеснява пътя, тъй като съм шофьор и шофирането повече ме изморява, отколкото да се возя, както и опашките на границата също не ме притесняват. Има добра организация, бързо се минава границата“, споделя тя.

Цената за чадър и шезлонг се е повишила с около 50 евро цента спрямо миналата година и варира между 3 и 5 евро. В цената влиза и консумация на фрапе или кафе, и бутилка минерална вода. Росица прави бърза равносметка.

„Една еднодневна почивка в Гърция ми излиза около 20-30 евро, тъй като 30 лева е транспорта. Ти като не шофираш, се отпускаш в автобуса, и автобусът те кара от началната точка директно до крайната точка, която е в Гърция – хубавото море и хубавата плажна ивица“, обяснява тя.

Интересът към еднодневното летуване не спира и през месец септември. Ако времето позволява, еднодневните почивки ще има и през месец октомври, казват туроператорите.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *