Втори протест под мотото „Търпението свърши“ в Благоевград

Втори протест под мотото „Търпението свърши“ в Благоевград

В Благоевград се проведе вчера втори пореден протест под мотото „Търпението свърши. Стига“. Както и миналата неделя, протестиращите отново бяха с автомобили и преминаха по улиците на града. Те потеглиха от Югозападния университет и преминаха с развети трибагреници и непрестанни свиркания с клаксони. На някои от автомобилите имаше сложени и протестни плакати. Миналата седмица в колоната бяха 12 автомобила, сега – 20, пише Пиринско.

„Срам за Благоевград, за управата му. Председателят на Общинския съвет и кмет трябваше да дойдат и да ни питат защо сме тук, не да се крият като мишки, а да ни питат защо протестираме, станахме най-бедния град в България“, каза един от участниците – Стоян Кьосев.

„Искам оставката на правителството, защото нищо не направиха за нас народа, писна ми да ни лъжат“, каза Цветанка Гальова, която добави, че народът излезе на улиците до оставката на правителството, назначаване на служебен кабинет и забрана на партиите. Благоевград е вторият град, в който има протести срещу управляващите. В София партия „Възраждане“ организира такива на 14, 15 и 16 май, като на тези прояви полицията извърши и арести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *