Въвеждат вечерен час за заведенията в Перник

Община Перник въвежда вечерен час за барове, кафенета, ресторанти, дискотеки. Следващите две седмици заведенията в града трябва да бъдат затворени след 22 часа, обясни кметът Станислав Владимиров.

Той допълни, че мярката е превантивна, за да не се усложни ситуацията с разпространението на COVID-19. „Перник в момента е в „златната среда“, нямаме много заболели, не сме и в червената зона. Голяма част от перничани обаче работят в столицата“, обясни Владимиров. Така пътуващите жители на града могат лесно да принесат заразата от столицата. В област Перник от началото на пандемията са регистрирани 431 случая, от тях 35 са за изминалото денонощие, сочат данни от националния информационен портал. В столицата обаче новите случаи са общо 549.

Кметът на Перник уточни, че въпреки че заведенията ще трябва да работят до 22 часа, това не означава, че ще е забранено излизането по улиците. „Хората ще могат да бъдат навън и след 22 часа. Когато се събират повече едно място, те ще трябва да бъдат с маски“, каза Владимиров. Денонощните магазини няма да бъдат затваряни, уточни той.

В градски транспорт ще бъдат засилени проверките, ще се следи спазват ли се заповедите на здравния министър за носене на маски. На пазарите пък трябва да се спазва отстояние между отделните сергии, припомни кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *