Във Франция: Без кръчми и ски до февруари

Във Франция: Без кръчми и ски до февруари

Заради разпространението на коронавируса Франция отлага отварянето на ски курортите, а ресторантите, кината и музеите ще останат затворени поне до края на януари.

Премиерът Жан-Кастекс не изключи и още по-голямо затягане на ограниченията, тъй като болниците са подложени на силен натиск. Заради опасността от разпространение на новия щам границата на Франция с Великобритания ще остане затворена.

Украйна затвори в петък училищата, ресторантите и фитнес залите с въвеждането на нова обща карантина, предаде Ройтерс. Швеция също започва да залага на по-твърдите мерки, като прие закон, който ще позволява на властите да затварят магазини, които не предлагат важни за всекидневието стоки, а също и да ограничават събиранията на хора.

В Китай се стигна до блокиране на милионния град Шъдзяджуан, след като там бяха регистрирали над 117 нови случая на коронавирус. По 10 магистрали е спряно движението и всички училища в района са затворени. Предохранителни мерки са взети и за столицата Пекин, която се намира на 300 км. Броят на заразените с коронавирус в света превиши 88 милиона души.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *