Във Франция свалят цените за лятото, на Слънчака ги качват

Във Франция свалят цените за лятото, на Слънчака ги качват

За резервация за кратка почивка на Лазурния бряг във Франция през лятото туорператорите предлагат по-ниски цени в сравнение с миналата година. Офертите за ранните записвания за Слънчев бряг обаче, макар и с малко, са по-високи, показва проверка на „Монитор” в туристическите сайтове.

През 2019 г. мартенското предложение за 3 нощувки на база ол инклузив в Слънчев бряг е било 159 лв., за сезон 2020 г. е 169 лв.

На други места родните хотелиери обаче са по-далновидни в днешната ситуация.

В Созопол пък цените падат с близо 20 лв.

Ранна резервация за това лято в 3-звезден хотел на брега ще ни струва 65 лв. на вечер. Нощувката е в двойна стая, закуската и вечерята също влизат в цената. Освен обичайните услуги в цената са включени курортната такса и застраховка. Офертата е валидна от 25 август. Тазгодишната цена пада с около 5 лв. на човек.

Справка в интернет показа, че 3 нощувки със закуски в района на Лазурния бряг в края на юни ни излизат 730 лв. на човек. В нея са включени двупосочни самолетни билети и туристическа обиколка на Ница и Кан. През миналата година турът е бил еднодневен и е струвал 506 евро, или 984 лв., което показва понижаване за 2020-а на цената с 254 лв.

Една от най-търсените дестинации за лятна почивка от българите е Турция. В Бодрум за сезон 2020 г. 7 нощувки на база ол инклузив в четиризвезден хотел резервирани сега ще ни струват едва 495 лв. В офертата са включени и безплатни чадъри и шезлонги, разположени на частния плаж пред комплекса. Офертата е валидна от 15 до 22 август. Въпреки пандемията от коронавирус и очакванията цените за почивки да паднат миналогодишната оферта за море на турския бряг

се различава от тазгодишната само по дните за настаняване

(10-17 август) – цената, услугите и дължината на престоя си остават непроменени.

В съседна Гърция пък почивка в 4-звезден хотел на полуостров Халкидики е на цена от 852 лв., показва оферта в същата онлайн платформа. В нея влизат 7 нощувки със закуски и вечери. В сравнение с тазгодишното предложение през 2019 г. почивката в 4-звезден хотел с осигурени закуски и вечери е била пакетна за 2 души и е струвала 1430 лв., или по 715 лв. на човек, което е с близо 140 лв. по-малко от исканата сума сега.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *