„Възраждане“ вдигнаха бесило с маска пред парламента

„Възраждане“ вдигнаха бесило с маска пред парламента

Привърженици на партия „Възраждане“ се събраха на протест срещу зелените сертификати и принудителната ваксинация пред парламента в София. Те пристигнаха с автобуси от цялата страна.

Тази сутрин се стигна до напрежение във Варна между протестиращи и полицията. Те разпространиха клипове в социалните мрежи и по думите им четирима от шофьорите били тествани за наркотици и дали положителни проби. Гражданите поискали отново да бъдат направени тестове, които се оказали отрицателни. Протестиращите от „Възраждане“ във Варна смятат, че това е полицейска провокация, съобщи bTV.

В района на парламента има засилено полицейското присъствие, докато в сградата депутатите дебатират по бюджета на страната на редовното си заседание.

Протестиращите са се въоръжили с плакати срещу зеления сертификат и „зеления фашизъм“, издигнаха и бесило с маска, предава Днес бг.

Очаква се лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов да се включи дистанционно на протеста, тъй като е под карантина след заседанието на КСНС, на което стана ясно, че шефът на НС Никола Минчев е с COVID-19.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *