Въпреки забраната: Блъсканица в хипермаркетите, пълнят количките като за последно

Въпреки важното правило да се пускат по 2-ма или 3-ма през няколко минути в хипермаркета, това масово не се спазва. Вместо рехаво присъствие от клиенти, в някои магазини народът се тълпи, сякаш нищо не се е случило и само препълнените колички напомнят за извънредната ситуация.

Репортер на Lupa.bg станал свидетел как хората обикалят по няколко вкупом между щандовете, не спазват дистанция, или явно забравят за това, улисани да не пропуснат да вземат повече продукти.

Повечето клиенти не слагат маски, а и някои продавачки също работят с открито лице. Презапасяването продължава с пълна сила и явно повечето купувачи гледат да напълнят хладилника за няколко дни напред, за да не влизат всеки ден в магазина.

Както и в нормални времена, първи свършват стоките на промоция, но продължават да се грабят най-вече тоалетната хартия, мокрите кърпи на алкохолна основа, чесънът и лимоните.

Все пак някои хипермаркети са се постарали да влязат в крак с карантината дори с екстра – раздават дезинфектанти на входа за всеки клиент. Това обаче не се прави във всички магазини, показа обиколката на нашия репортер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *