Въпреки PCR-те: Интензивен трафик на Кулата заради търсенето и на фактура

На ГКПП „Кулата“ трафикът на леки автомобили е интензивен на изход за леки автомобили, съобщиха от ГД „Гранична полиция“ и уточниха, че информацията е от вчера към 18.00 часа. На границата има колони с автомобили въпреки изискванията към преминаващите, въведени от Гърция.

Освен отрицателен PCR тест, се изисква и фактура за изследването. Освен това до 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция трябва да попълнят и електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес https://travel.gov.gr. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

Уведомяваме Ви, че в зоната на ГКПП Силистра ще се извършват ремонтни дейности на пътните платна, отводняването и тротоарната настилка в два етапа: I етап – на трасе вход, ще се работи от 15.07.2020 до 10.08.2020 II етап – на трасе изход, ще се работи от 11.08.2020 до 24.08.2020

На ГКПП „Калотина“ трафикът е нормален. На ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Брегово“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Олтоманци“ трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП „Гюешево“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП „Златарево“ и ГКПП „Станке Лисичково“. На границата с Република Турция: Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. На ГКПП „К. Андреево“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *