Върнаха в ареста наркомана, прегазил 2 пъти жена в Самоков

Наркоманът Виктор Делигълъбов, който на 12 юни прегази на два пъти жена в Самоков, докато караше под въздействието на кокаин и марихуана, се връща в ареста.

Това реши състав на Софийския окръжен съд с председател Пламен Петков и членове Недялка Николова и Анелия Игликова. Така те отмениха решението на Районен съд – Самоков, който бе пусна Виктор Делигълъбов под домашен арест.

24-годишният мъж получи ново, по-тежко обвинение. Той вече е подведен под отговорност за умишлено причинена тежка телесна повреда при управление на кола. Предвиденото от закона наказание е от 3 до 12 години затвор.

Наистина съжалявам за този случай, каза пред магистратите Гълъбов, и посочи че взел под наем големия джип, с който направи катастрофата, защото го било страх да кара селди инцидент в Холандия, където учи.

Адвокатът му Христо Ботев настояваше, че клиентът му не е разбрал, че е сгазил Недялка Джикова. Защитникът изтъкна, че парктроникът не реагирал, а Гълъбов не се крил и не избягал, а паркирал наблизо.

Съдът обаче цитира експертиза, според която парктроникът е работил. Свидетели пък виели Гълъбов да се показва през прозореца на джипа и да поглежда назад веднага, след като сгазил Джикова. Заради това съдът остави мъжа, който вече е хващан да ката надрусан, в ареста, Решението е окончателно.

„Доволни ли сте вече?“, извика към репортерите Делигълъбов, след като стана ясно, че отива в ареста.

Дъщерята на Недялка – Радостина, каза, че е доволна от решението на съда, но за нея най-важно е майка й да се оправи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *