Въртележка се счупи в Гоце Делчев, докато играят деца

Въртележка се счупи в Гоце Делчев, докато играят деца

Инцидент с детска люлка в Гоце Делчев – съоръжението се чупи, докато в него има деца. Пострадали, за щастие, няма.

Люлката е тип „въртележка“. Инцидентът е станал преди няколко дни. Хамид Шукри качва 15-годишното си дете с аутизъм и епилепсия на съоръжението. Бащата разказва, че люлката пада пред очите му, предаде Би Ти Ви.

„Имаше и още две дечица на люлката, те успяха бързо да избягат, но той е с малко по-забавени рефлекси и го затисна люлката. Получи пристъп след този инцидент, а пристъпите продължават, а не ги беше получавал отдавна – 5 години“, заяви Шукри.

Според бащата неизправността се е появила по-рано, но е била неглижирана. Той призова институциите за по-отговорно отношение.

„Вечерта, както всеки път, са искали да откраднат парите в люлката, които са между 20 и 30 лв. Понеже не могат да достигнат до касата, отвиват крепежните елементи, при което нарушават конструкцията на самата люлка. Оставят я така“, каза Георги Вангелов, управител на фирмата, която поддържа съоръжението.

Вангелов обясни, че люлката е направена от здрави материали. По думите му една седалка издържа около 300 кг. Според него до инцидента се стига заради вандализъм.

„Изключително много съжаляваме за инцидента, съжаляваме, че детето е паднало. Надяваме се да е добре. Всичко, което прави е за населението на Гоце Делчев. Направен е чудесен парк, има на няколко места поставени детски кътове. Преди няколко месеца разрешихме поставянето на първата люлка от този тип.

Видяхме интереса на децата и родителите, затова си позволихме да разрешим поставянето и на тази. До момента не сме имали такъв инцидент“, посочи директорът на дирекция „Общинска собственост“ Благомир Томов.

Той потвърди версията на собственика на съоръжението, че до инцидента се е стигнало заради опита за кражба. Томов допълни, че в парка има денонощна охрана, като служителите трябва да наблюдават и съоръженията.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *