Върховна прокуратура взе на спецнадзор следствието за убития Самуил

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – София взеха на специален надзор досъдебно производство, водено от Окръжна прокуратура – Благоевград за смъртта на 44–годишен мъж, съобщиха от държавното обвинение.

Главният прокурор Иван Гешев се срещна със Страхил Кацарски, брат на починалия след побой Самуил Кацарски. Той изрази съжаление за случилото се и увери близките на жертвата, че прокуратурата ще доведе разследването до край.

На 23.05.2021 г., в търговски обект в гр. Петрич, възникнал конфликт между две компании. С.К. станал свидетел на случващото се и се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Скандалът прераснал във физическа разправа, при което на мъжа бил нанесен побой. Вследствие на нанесените му удари пострадалият С.К. изпадал в кома. Въпреки предприетото болнично лечение няколко дни по-късно мъжът починал.

В качеството на обвиняеми по досъдебното производства са привлечени 27-годишният П.Т. и 24-годишният К.К. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По-рано Иван Гешев разговаря с магистрати и служители на Териториално отделение – Петрич. Срещата е в рамките на работните посещения на главния прокурор в петте апелативни района в страната и са били обсъдени приоритетите на прокуратурата през настоящата година, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, утвърждаване на върховенството на закона и отстояване на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт. Иван Гешев е категоричен, че няма да спре да работи в интерес на българските граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *