В Банско започва изследването на населението с бързи тестове

С дарение от 2 000 бързи теста в Банско от неделя започва изследването на населението. Това става ясно от официалната страница на Община Банско във „Фейсбук“.

„Преди малко приехме с благодарност 2000 бързи кръвни теста за COVID – 19 като дарение от г-н Делян Пеевски. Добре е в труден момент да усетиш помощта на колега и приятел, да споделиш грижата за хората и техните проблеми. Благодаря, г-н Ревански, че можем да работим заедно!” – каза кметът на Община Банско Иван Кадев, приемайки дарението, донесено от кмета на Белица – Радослав Ревански.

С тези тестове и тестовете, които пристигат от Националния оперативен щаб, от утре – 12.04.2020 г. (неделя) ще започне тестуването на гражданите на Банско. Манипулациите ще се извършат в Медицински център „Свето Благовещение“ от медицински специалисти по ред, установен от Общинския кризисен щаб.

„Благодарение на предоставените достатъчен брой тестове и дарени такива, ще имаме възможност да извършим тестуване, както на голям брой жители на град Банско, така и на граждани на град Добринище и селата от Община Банско. Умоляваме гражданите да не проявяват самоиницитива и да следят за указанията на Общинския кризисен щаб“, допълва Кадев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *