В Белодробната без респираторни маски, как да работят?

Напрежението в столичната белодробна болница „Света София“ продължава. Преди дни, медицински сестри и медицински работници там заявиха, че обмислят колективна оставка, тъй като приемали пациенти, изследвани за Covid 19, без достатъчна защита.

Преди дни дни от двама души от лекарския персонал са подали заявление за напускане. В момента са останали само двама лекари.

По-голямата част от медицинските сестри са напуснали. Има четирима напуснали, останали са две.

Набавени са предпазни средства – облекла, маски и ръкавици. Има единствено недостиг на респираторни маски, което притеснява най-много персоналът, съобщава bTV.

От белодробната болница призоваха доброволци, които имат желание, да се присъединят към екипа.

Миналия четвъртък е дадена справка за защитните средства, които са искали от Министерството на здравеопазването. Все още от там нямат отговор. Количествата са много малко и са на изчерпване.

„В момента е затишие пред буря. Тук ще се напълни, но ако до два-три дни не ни доставят, няма да има с какво да работим“, обясняват медиците.

Те са си поръчали сами защитно облекло за многократна употреба, но това, което не могат си набавят са респираторните маски. Без тях не могат да работят. Другият проблем е кадровият.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *