В Благоевград правят дискусия за избор на четири нови паметници

В Благоевград правят дискусия за избор на четири нови паметници

Кметът на община Благоевград организира втора среща за избор на четири паметника на знакови исторически личности, свързани с Освобождението на Пиринска Македония на моста, водещ към Младежкия дом.

Срещата ще се проведе в зала „22-ри септември“ 17.30 часа днес. Община Благоевград кани всички граждани, историци, архитекти, експерти, преподаватели и общественици да се включат в срещата за да вземат участие в избора и обсъждането на предложенията.

На първата среща, проведена преди месец, бяха направени 5 предложения от кметския екип, с уговорка, че те не са задължителни и целта на дискусиите е да се стигне до четири обединяващи фигури.

Кметът представи ген. Спас Георгиев, Иван Караджов, Антон Янев Кьосев, Димитър Талев и Антон Попстоилов Ников.

Пътека с четирима генерали обедини голяма част от участниците в първата дискусия. В залата бяха предложени генерал Стоян Ковачев, ген. Тодоров, ген. Жостов, ген. Михаил Савов, поручик Борис Змияров и други достойни личности, свързани с Освобождението на Благоевград. Със заявката в Мост на бойната слава да се превърне мостът, водещ към Младежкия дом, завърши първата дискусия. Беше взето решение да бъде сформирана работна група, която да определи кои ще са четиримата бойци за свободата на Пиринска Македония, които ще заемат това емблематично за Благоевград място.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *