В болницата в Разлог отказали да приемат жена, болна от коронавирус?

В болницата в Разлог отказали да приемат жена, болна от коронавирус. Това сподели във Фейсбук самата потърпевша – Катя Каназирева, която е проявила симптоми на коронавирус в края на март, а от местната болница са отказали да й помогнат. Жената впоследствие е потърсила помощ в „Пирогов“, където е била приета и излекувана.

Публикуваме историята на потърпевшата без редакторска намеса:

„Приятели, имам една малка история, която искам да ви разкажа. История за неработещата здравна система по време на пандемията.

На 30.03 позвъних на моята лична лекарка – имах лека кашлица. По нейна инструкция, отидох в болницата в Разлог за снимка на бял дроб. Снимката показа пневмония. Следващите 2-3 часа преминаха в лутане, паника, телефони разговори, грешни инструкции…от медицинския екип. Чакайки пред ренгеновия кабинет на каса да заплатим, се появи мъж с престилка и маска на лицето, задавайки въпрос какво правим още там, ни изкрещя да напуснем незабавно.

С много големи услия и телефони разговори от моята лична лекарка, се съгласиха да ми бъде направен тест за Covid-19 и резултата беше положителен.

И от този момент нататък – отново нищо. Болницата в Разлог затвори вратите, болницата в Благоевград категорично отказа да ме приеме, а телефон 112 ме прехвърляше към болницата в Благоевград и Разлог. Специализирана линейка нямаше никъде. В този момент стана ясно, че системата не работи, болниците не приемат болни, 112 те прехвърля към институцията, която е затворила врати за теб. Аз съм съгурна, че моята история не е единствена. Показателно е, че теорията и взетите мерки в момента, нямат нищо общо с реалноста. Адмирации за лекарските екипи, които истински се борят в тези условия.

Аз съм излекувана, а вие бъдете силни!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *