В Гърция уволняват масово персонал в заведенията

В Гърция уволняват масово персонал в заведенията

Огромни загуби търпят заведенията в Северна Гърция от наложения вечерен час. Собствениците масово уволняват персонала в тях. Настояват за помощи и данъчни облекчения от правителството.

Вечерният час в Северна Гърция реално затвори нощните заведения, оплакват се собствениците. Уволнени са 2500 души персонал само в Солун, които остават безработни.

Над 50% е спаднал оборотът и на другите заведения – таверни и барове от наложените мерки. Изискването и децата да са с отрицателни тестове отказва семейните клиенти, съобщават пред медиите засегнати собственици на заведения.

Неваксинираните младежи се събират в паркове и градинки и не ходят на заведения, което е много по-опасно за разпространение на вируса, според коментари в социалните мрежи.

Собствениците на заведения в Северна Гърция настояват за помощи от страна на правителството и са категорични, че не могат да запазят работните места. В официално писмо до министерството на развитието се настоява да не плащат данъци и наеми при налагане на ограничителни антиковид мерки.

В същото време екипи на полиция и финансови експерти извършват непрекъснато проверки по заведенията за спазване на мерките. Проверяват както сертификатите за ваксиниране на клиентите, така и на персонала. Налагат много високи глоби дори за неправилно поставена маск

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.