В Дупница: Нито един от изследваните 302-ма не е заразен, но няма и носители на антитела

Коронавирус в Дупница няма за момента, но дупничани не са изградили имунитет срещу вируса. Това са изводите от проведения скрининг, организиран от СДС – Дупница. Резултата оповести председателят на ОбС – Дупница Костадин Костадинов, съобщава в. „Струма“.

“От записалите се 350 души на бърз тест се подложиха 302-ма дупничани. Резултатите показват, че нито един от тях в момента на тестването не е бил заразен, но и няма такива, които са прекарали заболяването в миналото, което означава, че сред дупничани няма изграден имунитет към заболяването. Добрата новина е, че в Дупница няма или почти няма коронавирус. Но не трябва да се отпускаме и трябва да спазваме всички правила на поведение, за да не допуснем заразният вирус да плъзне в града ни”, заяви К. Костадинов.

Той съобщи, че в касата за дарения са събрани 1719 лв., с които ще се закупят още тестове.

Идеята за безплатното тестване бе на общинските съветници от СДС в ОбС – Дупница. Със събраните от дарения по време на тестването 1719 лв. те ще закупят още тестове и останалите от скрининга 50 теста ще осигурят още общо 150 за хората от общината.

Междувременно вчера стана ясно, че има втори излекуван от коронавирус в общинската болница в Дупница. Днес, след два отрицателни теста, изписват от изолатора в общинската болница 58-годишния мъж от бобовдолското Големо село. От болничното заведение съобщиха, че той не е изпадал в критична ситуация, въпреки че боледува от диабет.

В болница остава неговата майка, която е на 83 години. Съпругата му и дъщеря му, които също дадоха положителни проби за COVID-19 и се лекуват вкъщи, се чувстват добре, съобщиха медици.

Мъжът е бил настанен в болница за лечение от пневмония. На 4-ия ден е установено, че е заразен с коронавирус и е преместен в изолатора на общинската болница в Дупница. Лечението му ще продължи и вкъщи. Той ще остане под карантина още 28 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *